miercuri, 29 martie 2017

Cafeneaua moscovită Pușkin

Cînd Gilbert Becaud își cînta povestea de dragoste cu moscovita Nathalie și crea fantasme în mințile romantice ale ascultătorilor, toți credeau că această cafenea există. Greșit. Abia în 1999 Andrey Dellos a făcut ca acestă fantasmă să devină realitate. Trăind o bună parte la Paris, proprietarul a făcut din  Cafe Pushkin un reper pentru Moscova de astăzi.
Există legenda că în secolul 18 un farmacist, Frederic Karlovici, a moștenit în centrul Moscovei o casă  în care a deschis o cafenea după ce farmacia inițială nu s-a dovedit rentabilă. Toată povestea este sugerată de rafturile mobilei  unei farmacii.
Dar există și alte încăperi originale, ca de exemplu Biblioteca, cu rafturile pline cu cărți rare din secolele 18 și 19, ba chiar și cu in-folio sau alte publicații vechi. În această atmosferă se pot degusta lichiorurile Pushkin și se poate asculta muzica preferată de boierii Imperiului Țarist de altădată.
Bucătăria este inspirată de vechile rețete pregătite în vechile cuhnii ale aristocrației țariste, cu accente tradiționaliste și cu modernismele fără de care nu se poate într-un reastaurant faimos în întreaga lume, vizitat și apreciat  de cunoscători  mofturoși  ca Bill Clinton, Condolezza Rice, Madeline Albreit, Nicholas Sarkozy, Jack Nicholson, Meryl Streep, Sophie Marceau, Catherine Deneuve, Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Angelina Jolie, Will Smith. Head Chef este Andrey Mahov care recomandă specialitățile lui: borș, pelmeni, vită Stroganoff, piroștile Pushkin.Aruncați o privire pe site-ul lor www.cafe-pushkin.ru și treceți-vă adresa în carnetul de adrese pentru următoarea vizită la Moscova. E un must. 

Niciun comentariu: